17 apr

Jeanne Norbart verkozen tot ROSSER 2016

Ze had van het bestuur de opdracht gekregen een mooie bos bloemen te kopen, omdat tijdens de jaarvergadering van de Regionale Omroep Stichting Drimmelen iemand een bloemetje zou krijgen. Jeanne regelde dat soort dingen immers. Dat de bloemen voor haarzelf bestemd waren, bleek op 4 april: verbazing, verrassing en zelfs ongeloof bij Jeanne…

Jeanne is al meer dan 10 jaar de gastvrouw van ROS-D en dat doet ze met veel plezier en veel toewijding. Ze was er al bij toen de uitzendingen van ROS-D nog vanuit zorgcentrum De Wijngaerd kwamen: de WRT (Wijngaerd Radio en Televisie). Tijdens haar lange loopbaan bij deze omroepstichting werd ze eigenlijk zo’n beetje het gezicht van het uit ongeveer 30 personen tellende enthousiaste vrijwilligersteam.

Sinds 2016 wordt er op de Algemene jaarvergadering van ROS-D de prijs uitgereikt voor “Beste Rosser van het jaar”. De prijs bestaat uit een metalen beeldje, voorstellende een cameraman met camera op standaard. Daarnaast krijgt de winnaar een ingelijste oorkonde. En natuurlijk een bos bloemen…

Jeanne werd toegesproken door de secretaris van ROS-D en die somde op wat zij zoal deed voor de stichting. Naast “de innerlijke” mens, zorgde ze ook voor het schminken (matteren) van de presentatoren en gasten bij de maandelijkse opnames. Elke maand immers wordt het tafelgesprek uitgezonden, wat de hele maand vrijwel iedere dag herhaald wordt op Ziggokanaal 43. Jeanne verstuurde ook kaartjes bij geboorte, overlijden etc. Er blijken in het huishoudelijk reglement van ROS-D wel 30 regels te staan die de taakomschrijving van de gastvrouw verwoorden en zoals het woord gastvrouw het al aangeeft: ze verwelkomde de gasten die in de uitzending aan tafel kwamen te zitten en stelde hen op hun gemak, want ‘op televisie komen’ was voor veel gasten erg spannend.

Helaas heeft Jeanne te kennen gegeven na de zomervakantie het stokje te willen overdragen aan een of meer nieuwe gastvrouwen / gastheren. De vacature voor dit vrijwilligersbaantje staat al op deze pas vernieuwde website. Klik HIER om daar direct naar toe te gaan.

Share this